Pagini

marți, 5 mai 2015

Fabricarea gazonului sintetic

Voi incerca in randurile urmatoare sa explic cateva moduri in care poate fi gazonul sintetic fabricat facand referire mai ales la tipul de fir pe care il utilizeaza fabricantii, desi la o prima vedere toate ar parea sa arate la fel, sunt cel putin patru moduri de-a fabrica firul de iarba sintetica, fiecare oferind o calitate sporita suprafetei acoperite cu suprafata artificiala.


Primul tip de fir de iarba artificiala este cel cu textura fibrilata. Fiind prima metoda de fabricare a gazonului artificial, cu o foarte larga raspandire, dar care nu ofera o calitate suficient de ridicata investitiei pe care ati dori sa o faceti, daca alegeti sa cumparati un covor de iarba artificiala cu acest tip de fir.

Al doilea tip de fabricare a firului de iarba sintetica este cel de tip curly, care, dupa cum ne putem da seama dupa denumire este ondulat, cu o compozitie foarte densa. Calitatea gazonului sintetic Curly este superioara celui standard, fibrilat. Elasticitatea sa fiind data tocmai de ondularea firului de iarba. Un fir de 22 de CM, daca este intins poate ajunge la 27 de CM.



Unul dintre cele mai bune tipuri de fir artificial este cel monofilit, suficient de nou aparuta fiind modalitatea de fabricare. Acesta este creat doar la comanda pentru terenurile oficiale de liga A, fiind considerat foarte bun din punct de vedere calitativ dar si estetic. Este de-asemeni folosit pentru amenajarea resedintelor de lux. Acesta poate fi utilizat pentru orice tip de sport, incepand cu golful si incheind cu fotbalul.

O alta metoda noua de fabricare a gazonului artificial este aceea a fibrei Thiolon, material nou descoperit de ultima generatie care ofera o rezistenta sporita la temperaturi inalte, precum si la razele UV, facand gazonul, as putea spune, chiar mai rezistent decat ar fi necesar, asigurand o viata mult mai lunga investitiei dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu